miercuri, 8 octombrie 2008

CE FACEM CU MOTOCICLETELE?

În ultima vreme, s-a creat un adevărat curent de opinie anti-motociclete, conform căruia utilizarea acestora dăunează grav liniştii publice. Principalul canal care promovează aceste idei este mass media, atât cea locală cât şi cea naţională.
În Bucureşti s-a pus chiar problema interzicerii, de către administraţia publică locală, a circulaţiei motocicletelor pe timpul nopţii, datorită zgomotului pe care acestea îl produc.
Pe de altă parte, utilizarea motocicletelor presupune un risc crescut, atât pentru conducătorii acestora, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.
Deseori, cetăţenii revoltaţi de zgomotul produs de motociclişti se adresează Serviciului Poliţiei Rutiere în speranţa că acţiunile acestuia ar putea diminua pericolele şi deranjul produs de motociclişti. Din păcate, poliţiştii nu pot decât să sancţioneze faptele acestora, singura autoritate capabilă să impună limitări ale circulaţiei motociliştilor fiind administraţia, prin hotărâre a Consiliului Local.
Dar, cum vara a trecut de ceva vreme şi plimbările pe două roţi s-au mai împuţinat la nivelul muncipiului şi numărul reclamaţiilor de acest gen s-au diminuat. Cu toate acestea, la anul probabil că vor apărea aceleaşi probleme aceleaşi discuţii şi aceleaşi plângeri la diferite instituţii.
Dincolo de anumite păreri oficiale, punctul dumneavoatră de vedere care ar fi?
Ce atitudine aţi adopta ca simplu cetăţean al acestui municipiu privind soluţionarea acestor probleme la nivel local, astfel încât să reuşiţi să-i împăcaţi atât pe conducătorii de mopede dar şi pe cei ce au de suferit din cauza zgomotului produs de acestea?

Aşteptăm părerile şi sugestiile dumneavoastră privind acest fenomen.

8 comentarii:

carina spunea...

Cat de important e zgomotul acestor motociclete si cat de importanta e viata celor care le conduc? Par doua lucruri diferite, dar au legatura...
Pe de o parte e vorba de linistea noastra din noptile scurte de vara (si oare cine ne poate ajuta s-o recastigam? linistea de ea vorbesc...), iar pe de alta parte de numarul tinerilor care conduc mopede, motociclete sunt raniti in accidente...
cred ca oricine ar putea sa faca ceva ar tb sa fie pregatit pt ambele variante ale situatiei...
intrebarea este cine poate sa faca ceva? si mai ales, cine Vrea sa faca ceva?

Anonim spunea...

Eu zic ca nu ar trebui ingradit nimanui dreptul la libera circulatie. Motocicletele sunt vehicule ca oricare altele si nici soferilor de autovehicule nu le-ar cadea bine sa le fie interzisa circulatia pe timpul noptii. Trebuie luate masuri prin impunerea unor legi care privesc zgomotul produs de aceste motociclete. Multi proprietari de asemenea vehicule isi modifica toba tocmai in scopul producerii a cat mai mult zgomot. Cat despre accidente...in marea majoritate a cazurilor motociclistii sunt vinovati pentru ca sfideaza regulile de circulatie.

Anonim spunea...

CE FACEM CU MOTOCICLETELE?
Eu zic ca nu ar trebuie sa facem nimic cu motocicletele, in schimb ar trebui sa verificam comportamentul unor motociclisti, la stilul lor de mers si de a tura motorul. Este mult mai obositor sau enervant sa auzi un scuter cum bazaie decat un motociclist care totusi are permis si are idee despre regulile de circulatie.....

Adam Ciprian spunea...

Eu zic ca nu ar trebui sa i se ingradeasca nimanui dreptul la circulatie, atata timp cat plateste impozit pe tot anul , plateste asigurare pe tot anul si atata timp cat a dat niste bani buni pt motocicleta sau pe moped. cat despre accidente ar trebui sa mai cititi un pik si sa aflati voi acestia cati dintre conducatorii de taxi si alte autovehicule au tras sfori sa se faca nevinovati. si in imaginea tuturor suntem vazuti ca , violatori de babe, donatori de organe si nu mai stiu exact ce fel. Galagie infernala fac si tinerii ahtiati cu parinti bogati care-si cumpara masini de tot felul si fac tot dfelul de concursuri pe strada Isaccei, dar pentru ca acestia au destui bani pt a da consiliul in judecata nu sau dat legi impotriva lor, ganditiva numai daca se aduna toti cei care au mopeduri si motociclete , mopede sunt vreo 500 motociclete vreo 30 maxim si ar pune cate 100 lei s`ar gasi bani si de dat in judecata. dupa parerea mea e o totala discriminare si o dovada de comunism. eu am avut ocazia sa ajung si prin alte tari ce fac parte din Comunitatea europeana unde nu am vazut asa ceva. astea sunt doar niste motive sa faca primaria bani, cum ar fi si brichetele alea anti copii si alte chestii, Ati vazut dumneavoastra in vre`o tara din Comunitatea Europeana bricheta cu piedica sau vre`un semn care interzice circulatia mopedelor sau a motocicletelor.. Se punea accent pe fluidizarea traficului cu ajutorul acestora parca, din cate imi aduc eu aminte, acum vor sa le interzica?? ne da cineva inapoi macar jumate din banii pe care i`am dat pentru procurarea acestora??

Anonim spunea...

Nu cred ca oprirea circulatiei acestor vehicule este o solutie sunt si conducatori de autoturisme care fac cam aceleasi lucruri de care sunt acuzati motociclistii si nu s a pus problema ai interzice circulatia in timpul noptii in schimb cred ca se incalca grav o lege privind discriminarea .
Cred ca se pot gasi si alte solutii pt ai linisti pe motociclisti .Cat priveste siguranta circulatiei am impresia ca in cele mai multe cazuri motociclistii nu sunt vinovati in mare parte parerea mea este ca trebue sensibilzati si ceilalti participanti la trafic sa se asigure de mai multe ori cand vac unele manevre si sa se gandeasca ca mai sunt si motociclisti in trafic .

jean marius munteanu spunea...

Asa multa ignoranta,domnilor sanctionati vinovatii,nu puteti generaliza si ignora dreptul la libera circulatie,dreptul la propietate,organele de circulatie sunt platite din bani publici de catre noi toti sa asigure siguranta circulatiei,sa vegheze la respectarea legii,
De ce nu sanctionati si avioanele domnilor ca fac galagie mare...
cu respect pentru toti consider ca trebuiesc sanctionati vinovatii,neputinta unora generalizeaza si naste erori,frustrind niste drepturi ...
incercati sa ganditi domnilor ...



cu respect marius munteanu

Anonim spunea...

si eu personal am fost pus in neplacuta situatie de a fi deranjat de cativa scuteristi puberi care si-au scos tobele de la "bidivii" si circulau noaptea cu mare zgomot. Sunt si oameni in toata firea care circula cu autoturisme fara toba, insa acestia sunt pot fi supusi controlului politiei rutiere care poate sa le ridice permisul si certificatul autoturismului. Singura solutie ar fi ca si cei care conduc scutere sub 50 cc sa treaca un examen si astfel sa poata fi sanctionati ca orice posesor de permis de conducere.

Anonim spunea...

Hmmm,"ce facem cu motocicletele?"...faceti domnilor niste adrese catre registru,faceti controale pentru tobe si sanctionati,nu interziceti circulatia tuturor motocicletelor/mopedelor pentru inconstienta a 2-3persoane.
Sunt si autoturisme care se aud turate noaptea cu trompete in loc de tobe,asta inseamna ca ar trebui interzisa circulatia lor?Cine greseste plateste,aveti o baza legala folositi-o domnilor nu inventati legi discriminatorii.Consiliul local da legi aberante,cei vizati o contesta cheltuind timp si bani,in cele din urma legea este scoasa si banii consiliului(tot ai nostri)platesc toata tevatura,pentru ce?pentru frustrarile unora,cine castiga?Avocatul numai.
Multa sanatate si o minte limpede.